Aaro Kemppainen har gedigen erfarenhet av offentliga byggnadsprojekt. Han har cirka 40 års erfarenhet av branschen. Han har arbetat som projektchef samt i byggnads- och tillsynsuppgifter i över 30 år. Aaro har deltagit bland annat i arbetet med kompetenscentret för personer med utvecklingsstörning inom Norra Österbottens sjukvårdsdistrikt som uppfyller särskilda krav, i byggandet av lågstadie- och högstadiet samt gymnasiet i Ruukinkangas, i den nya odontologibyggnaden som byggts som ett gemensamt projekt för Uleåborgs universitet och Uleåborgs stad samt i tiotals andra projekt.
Heikki Loukusa är VVSA-proffs. Han har 20 års arbetserfarenhet, av vilka han i 13 år har varit projektchef i byggnads- och tillsynsuppgifter samt som VVSA-expert. Dessutom har han arbetat i sju år som utbildare inom husteknik. Heikki har erfarenhet av bland annat utbyggnads- och ombyggnadsarbeten i Nokias produktutvecklingslokaler, det gemensamma campuset vid yrkeshögskolan i Linnanmaa i Uleåborg och totalrenoveringen av delar som byggts på 1920- och 1960-talen i centrumkvarteret vid Diakonissanstalten i Uleåborg samt av många andra motsvarande byggnadsprojekt. Heikki och Aaro har arbetat med flera gemensamma byggprojekt.
Validerarna av planen deltar i big room-arbetet
Aaro och Heikki har satt sig in i det material som producerats om projektet och sedan mars har de deltagit i big room-arbetet i Karleby Idrottsparks allians, där alliansen arrangerar gemensamma planeringsseminarier och separata möten som anknyter till enskilda delområden. I rollen som sakkunnig inom husteknik har Heikki också deltagit i energiplaneringsgruppen i Karleby Idrottsparks allians.
Samarbetet har startat mycket bra och vi har väl tagits med i gänget. Det är alltid trevligt att besöka Karleby. Projektet är stort och det är fint att se att man inom hustekniken beaktat energianvändningen i totalbilden, så att detta blir en energieffektiv projekthelhet.
Heikki Loukusa
Det här är ett bra gäng som det har varit lätt att komma in i. Gänget söker tillsammans lösningar. Detta är i många avseenden ett intressant projekt eftersom här finns många typer av byggande. En egen utmaning är att lokalerna ska planeras så att de kan användas på många sätt.
Aaro Kemppainen
Planerna har genomförts på ett högkvalitativt sätt
De som validerar planerna för Karleby Idrottspark har vid mötena styrt och övervakat planeringen och tidsscheman för projektet. De har tagit ställning till planeringen till exempel i fråga om riskkonstruktioner, markgrunden, svåra konstruktioner, tekniska servicevägar och tekniska huvudvägar. Utifrån responsen från dem som validerar planerna och begäran om ytterligare preciseringar har man tillsammans med Karleby Idrottsparks allians ordnat sektorsspecifika planeringsseminarier där planerna vid behov har preciserats tillsammans.
I fråga om strukturella lösningar har de haft till uppgift att bidra med sakkunskap och för egen del styra planeringen av konstruktioner som är i allmänt bruk och säkerställa säkra strukturella lösningar. En expert på byggnadsteknik har haft till uppgift att i den allmänna planeringen kräva att inomhus- och utomhuskonstruktionerna ska hålla hela livscykeln.
När det gäller valideringen av planerna för Karleby Idrottsparks allians har Welado-experterna konstaterat att projektets planering haft tillräckliga resurser och färdigheter för högklassig planering med beaktande av projektets särskilda svårighetsgrad och omfattning.